Café Interior

Castle Climbing Centre Café

Scope

Interior re-design

Concept

Convey a climbing environment

What we did..

Located in The Castle, a large, grade II* listed Victorian water pumping station in Stoke Newington, North London, the café is right at the heart of The Castle Climbing Centre action. 

Opening in 1995 and growing from strength to strength ever since, the centre has become one of Europe’s leading climbing facilities. Its Café was in real need of a re-design and refurbishment to cater for its own ever increasing popularity with both regulars and non-climbing visitors.

Fiercely committed to sustainability, it was vital to the Castle team that the Café interior design and redevelopment allowed the Café to improve the environmental, economic and social impact of its systems of work.

Focussing on the journeys of all those who use the space, the new and more defined interior design layout has created an improved working environment for staff and a more enjoyable experience for customers.

With a clean and simple aesthetic, the interior design uses European birch plywood through. The new café counter has a crushed recycled glass top and features a geometric 3D relief intended to echo the texture of a rock face.

Watch this space for photos of the completed refit..!